Derfor er London danskernes foretrukne storby

Der er ingen tvivl om, at når danskerne skal være storbyferie, så ligger London på en klar 1. plads.

Men hvad er det, som London har, der er så tiltrækkende? Det vil jeg kigge lidt nærmere på i dette indlæg.

Først og fremmest er London billig at komme til. Der er tre større lufthavne, som hver især bliver serviceret af flere forskellige flyselskaber fra Danmark. Det betyder også, at der er stor konkurrence på flybilletterne – i hvert fald hvis man bevæger sig uden for de større ferie- og helligdage i Danmark.

Det er dog værd at bemærke, at der er forskellige måder at komme fra lufthavnen til centrum på – afhængigt af, hvor man lander. Så i den sidste ende kan den billige flybillet faktisk vise sig at blive dyrere. Så kig dig for, inden du bestiller.

Når du så er kommet ind til byen, er der flere forskellige overnatningsmuligheder. Naturligvis har London også sin andel af dyre hotelværelser. Men du kan også sagtens finde nogen i den billigere ende. Specielt fordi det ikke betyder voldsomt meget, hvor du bor, da byen har en meget effektiv metro

Seværdigheder

Men hvad skal du så opleve på en storbyferie i London?

Spørgsmålet er nok nærmere, hvad du ikke skal opleve. For der er så mange seværdigheder, at du automatisk bliver nødt til at vælge nogen fra.

Den nyeste, og allerede blandt de mest populære, er London Eye – der er et 135 meter højt pariserhjul. I løbet af den halve time, som turen varer, får du en fantastisk udsigt ud over hele det centrale London.

Tæt på ligger flere af klassikerne. En af dem er Tower of London, der tidligere var et fængsel (hvor ikke mange slap levende ud igen). I dag kan du besøge fangekældrene under mere behagelige forhold. Og så er det også her, at de britiske kronjuveler bliver opbevaret.

London har også en række kirker – hvor Westminster Abbey og St. Paul’s Cathedral er blandt de mest kendte. Begge er imponerende bygningsværker, som du bør besøge på en London-rejse.

Shopping

Når du på et tidspunkt bliver træt af at kigge på gamle seværdigheder, kan du kaste dig over en anden favoritdisciplin blandet danskerne i London – nemlig shopping.

London kan byde på alt fra stormagasiner som Harrods til små, spændende butikker, der har specialiseret sig inden for en meget snæver niche.

Var det noget med en skræddersyet skjorte. Så besøg Turnbull & Asser. Er du mere til noget spændende tapet. Så er Designer’s Guild stedet.

Det er i hvert fald ikke Londons skyld, hvis du ikke kommer hjem med både store oplevelser og spændende indkøb.